Nézzük miről is van szó:


Elsőként a mechanikusan nyert baromfihús keltette fel az érdeklődésem. Hogyan nyerte meg ezt a nevet magának? Csak mert nem hallottam még például elektronikusan nyert baromfihúsról. Az elektromossággal működő, automata sirkefeldolgozó (daráló, stb) gépezet is mechanikusan dolgozza fel a csirkét. Arról sem hallottam még, hogy manapság telekinézist alkalmaznának a hentesek a csirkedaraboláshoz.
Az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény 45. §-ának 11. pontja, 2. §,
3. definíciója alapján: Mechanikusan nyert hús: csontozás után a csontokról mechanikus úton eltávolított hús. Kéremszépen, aki nem szereti a csontot, az bizony mind mechanikusan nyert húst fogyaszt. Harcsafilé=mechanikusan nyert harcsahús...
Ezt külön kell meghatározni, ez gyakorlatilag színhús. Akkor amire simán baromfihús van írva? Abban az esetben minek pöcsölni csontozással! Farhát a darálóba, hadd szokja, a végén úgyis csak baromfihúsnak fogják hívni... De legalább több kálcium jut a paraszt szervezetébe, a sima baromfihús felirat esetén pedig megspórolták az összetevők között külön a csont felsorolását.
Texturált szójafehérje. A textura szóról nekem más jut az eszembe, a textúra, mint felület, grafikai területen. Ezt könnyen megemésztettem, gyakorlatilag az extrudáláshoz hasonló technológiával előállított szójakészítményt takarja. Nade honnan tudja ezt egy átlagember?
A további hozzávalók neve szinte egyértelmű, csupán jelenlétük kérdőjelezhető meg.
A fasírt íze, szaga, állaga megfelelt az elvárásaimnak, azonban az összetevők bekezdést elolvasva azért legközelebb nem fogom meggondolatlanul kiemelni az áruházi fagyasztóból.